Leidse Voorjaarsklas 2019

Leiden_stadhuis

In het voorjaar van 2019 organiseert de Leidse VVD de eerste Voorjaarsklas voor de Leidse regio. De Leidse Voorjaarsklas is bedoeld voor talentvolle VVD’ers uit de Leidse regio, met de ambitie om hem/haarzelf verder te ontwikkelen binnen de VVD. Tijdens de zeven bijeenkomsten leer je meer over liberalisme en jouw talenten, daarnaast ga je ook praktisch aan de slag. Ervaren trainers zorgen ervoor dat jij alle kwaliteiten traint die je nodig hebt in een politieke of bestuurlijke functie. De Voorjaarsklas sluit af met een rondvaart door de Leidse grachten.

Programma

Het programma bestaat uit zeven bijeenkomsten, op woensdagavond of zaterdag de hele dag.

27 maart 2019

Opening masterclass, Liberalisme en introductieborrel

13 april 2019

Mediatraining & gastles van journalist

1 mei 2019

Presentatietraining

11 mei 2019

Debattechnieken met aansluitende Gemeenteraadssimulatie

22 mei 2019

Integriteit met praktijkcasus & netwerkborrel

12 juni 2019

Liberale loopbanen

22 juni 2019

Debatwedstrijd & slotrondvaart door Leiden

Ingangseisen en selectiecriteria

Alle deelnemers worden begeleid en beoordeeld door een deskundige begeleidingscommissie. Om iedereen goed te kunnen begeleiden, kunnen er maximaal 15 deelnemers meedoen aan deze editie. De selectiecommissie beoordeelt je op basis van je cv, motivatie, ervaring binnen de VVD  en eerder gevolgde trainingen bij de Haya van Somerenstichting.

Een potentiële kandidaat voor de Voorjaarsklas wordt daarnaast beoordeeld op de volgende criteria:

*Aantoonbare maatschappelijke interesse

*Motivatie om jezelf verder te ontwikkelen

*Interesse om verder te groeien binnen de VVD

*Aantoonbare inzet voor de VVD

*Mogelijkheid om aan alle sessies deel te nemen

*Specifieke individuele kwaliteiten en capaciteiten

*Eerder gevolgde trainingen bij de Haya van Somerenstichting (minimaal liberalisme I, presentatie I en debat I, of aantoonbare vergelijkbare ervaring)

Aanmelden

Het is tot uiterlijk 21 januari mogelijk om je aan te melden, via voorjaarsklas@vvdleiden.nl. Om je aan te melden, dien je de volgende zaken mee te sturen:

1. CV

2. Motivatiebrief, waarin in ieder geval de volgende zaken terugkomen:

*Wat jouw drijfveren zijn om deel te nemen aan de Voorjaarsklas;
*Hoe jouw kwaliteiten bijdragen aan het nog liberal maken van Nederland;
*Welke ervaring binnen de VVD jij meeneemt tijdens deelname.
*Geef tot slot aan welke trainingen je hebt gevolgd bij de Haya van Somerenstichting.

3. Motivatiefilmpje (max 2 minuten), waar in ieder geval de volgende zaken terugkomen:

*Wie je bent;

*Hoe jouw maatschappelijke interesse tot uiting komt in het dagelijks leven;

*Wat jij het eerst zou veranderen in jouw stad of dorp, als jij nu wethouder Duurzaamheid van de VVD zou worden.

Het is mogelijk dat een extra gesprek onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure. Hier wordt tijdig over bericht.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de Voorjaarsklas, kan je contact opnemen met Maaike van Vliet, bestuurslid Opleiding & Talentmanagement in Leiden via opleidingen@vvdleiden.nl.