Opleiding & Talentmanagement met Maaike!

Door Stefanie de Voogd
42940807994_32e1222123_o

Maaike is sinds april 2018 ons bestuurslid Opleiding & Talentmanagement.

Toen Maaike in 2012 ging studeren, was het zoeken naar een studentenstad geen moeilijke keuze. Al na haar eerste bezoek aan Leiden was ze verliefd op de Sleutelstad. Die liefde voor Leiden is sindsdien niet meer weggegaan. Toen ze na haar Bachelor Engelse Taal en Cultuur in Leiden voor haar master Politieke Communicatiewetenschappen naar Amsterdam moest, bleef ze dan ook gewoon in Leiden wonen. Inmiddels heeft Maaike haar studie afgerond en werkt ze sinds kort in Den Haag voor Public Matters, een public affairs en lobbyadviesbureau, als junior adviseur.

Hoe het allemaal begon

Nadat Maaike zich tot 2016 had ingezet om het Leidse studentenleven te promoten, was het tijd om de volgende stap te maken. Ze wilde meer doen voor de stad Leiden. In 2016 werd ze lid van de VVD en direct actief in de Media en Communicatiecommissie binnen de VVD Leiden, op die manier kon ze al direct actief worden binnen de partij. Hoe meer ze bezig was met de Leidse politiek, hoe enthousiaster ze werd. Toen de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 eraan kwamen, hoefde ze ook geen moment te twijfelen om zich te kandideren. Na een geslaagde campagne onder studenten en in de Hoge Mors, haalde de VVD ondanks de zetel winst helaas niet genoeg zetels om Maaike een plekje in de Gemeenteraad te geven. Gelukkig kwam er een hele mooie andere uitdaging op haar pad, net na de verkiezingen mocht ze aantreden als bestuurslid bij de VVD Leiden.

De portefeuille Opleiding & Talentmanagement

Als bestuurslid Opleiding & Talentmanagement houdt Maaike zich, zoals de naam al doet vermoeden, voornamelijk bezig met het scouten van Leids talent voor landelijke, regionale en lokale verkiezingen. Daarnaast organiseert ze diverse trainingen en opleidingsvormen voor leden in Leiden en de regio. In onze agenda is een overzicht van alle aanstaande trainingen te vinden!

En, naast de politiek?

Als Maaike niet met politiek bezig is, is ze vaak op haar racefiets te vinden. Het liefst rijdt ze lange tochten, vaak samen met haar vader. In de tijd die overblijft, zal je Maaike vaak op een terrasje of in een café kunnen vinden. “Ook borrelen is nu eenmaal een ontzettend grote hobby van mij ;)”.