Onze penningmeester: Justin!

Door Stefanie de Voogd
29787602798_d8496593b7_o

Sinds april 2016 is Justin Bergwerff onze penningmeester. De geboren en getogen Rotterdammer vertrok eerst naar Tilburg om Bedrijfseconomie te studeren. Na daar vijf jaar lang te hebben gewoond, verruilde hij Tilburg voor het bruisende Leiden, waar hij een bachelor en een master Politicologie studeerde. Vanaf het begin van zijn studententijd interesseerde hij zich steeds meer in politiek. Vandaar zijn keuze voor Politicologie in Leiden, een stad waar hij via vrienden al goede verhalen over had gehoord. Zowel in Tilburg als in Leiden zat Justin bij een christelijke studentenvereniging. In Leiden was dat Franciscus Gomarus.

Sinds eind 2014 is hij werkzaam op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap op de directie Voortgezet Onderwijs, afdeling Financiën. Daar houdt hij zich bezig met de bekostiging van de middelbare scholen en zoekt hij met een klein team naar oplossingen als scholen in de financiële problemen raken. ‘’Het is een dynamische omgeving, doordat het ook dicht tegen de politiek aan zit’’ stelt Justin. Een zowel politiek-bestuurlijke als financiële baan, die goed past bij beide studies die hij heeft gevolgd.

VVD

Justin is in 2010 lid geworden van de VVD. Inmiddels is Justin iets meer dan twee jaar onze penningmeester, wat hem erg goed bevalt. Het valt volledig in zijn straatje vanwege zijn financiële achtergrond. Voordat hij penningmeester was zat hij in de kascommissie en de commissie Politiek & Debat en bezocht hij ledenvergaderingen en politieke cafés. Over zijn functie als penningmeester zegt Justin: ‘’gezonde financiën van onze afdeling zijn ondersteunend aan de doelen die we als VVD Leiden hebben, maar het is misschien wel de meest belangrijke randvoorwaarde.’’
Zelf is hij niet afkomstig uit een politiek nest. Wel heeft hij van huis uit een Rotterdamse aanpakmentaliteit mee gekregen, mede omdat zijn ouders een groentewinkel in Hillegersberg hebben. Handen uit de mouwen is een instelling die hij bij de VVD terugziet.

Vrije tijd

In zijn vrije tijd kijkt Justin graag naar sport, met name naar voetbal en tennis. In het verleden heeft hij ook een aantal jaar een seizoenskaart van Feyenoord gehad. Zelf tennist en mountainbiket hij graag en loopt hij af en toe hard.
Overige vrije tijd besteedt hij graag aan het maken van citytrips. Zijn laatste citytrip was naar Split in Kroatië. Ook heeft hij in 2018 tot nu toe Lissabon, Praag en New York bezocht en is hij in februari wezen skiën in Frankrijk. Deze zomer gaat hij met een grote groep vrienden naar Frankrijk en daarna samen met zijn vriendin naar Lesbos.