Media & Communicatie met Jantine!

Door Stefanie de Voogd
Jantine

Jantine de Haan is sinds april 2018 ons bestuurslid met de portefeuille Media & Communicatie.

 

Voordat Jantine uiteindelijk in Leiden terecht kwam, is ze vanuit Zoetermeer naar Groningen vertrokken om de bachelor Engelse Taal en Cultuur te gaan studeren. Vervolgens heeft ze een halfjaar in Manchester gestudeerd in 2014, waarna ze in Leiden kwam wonen. Een logische keuze, aangezien ze graag terug naar de Randstad wilde en ze haar master International Studies in het mooie Leiden kon volgen. Daarna is de ze Trainee bij Newpublic geworden, waarbij ze in opdracht van de gemeente Vlaardingen werkt. Dat doet ze inmiddels al meer dan een jaar met veel plezier.

 

Waarom politiek?

In groep 7 van de basisschool besloot Jantine haar werkstuk te maken over de Tweede Kamer. Haar vader nam haar toen mee naar de Tweede Kamer om de algemene beschouwingen te bekijken, dus de interesse in politiek werd met de paplepel ingegoten. Hierna volgde ze tweetalig vwo, waar voornamelijk haar interesse in de internationale politiek getriggerd werd, met bezoeken aan onder andere het Vredespaleis en deelnames aan meerdere Model United Nations en het European Youth Parliament.

Hoewel Jantine in Groningen toch voor een andere studie gekozen had, bleef ze geïnteresseerd in politiek en volgde ze de minor International Relations. Door zo bezig te zijn met internationale politiek, begon ze ook een mening te vormen over lokale en nationale politieke en maatschappelijke kwesties. Daarom vond ze dat ze zich er ook actief voor moest gaan inzetten, en kwam uit bij de VVD. Na het volgen van een VVD jongerenmasterclass, werd zij actief in de commissie Media & Communicatie. De commissie die inmiddels als bestuurslid, onder haar portefeuille valt en ‘’natuurlijk als de leukste, maar vooral ook de meest creatieve commissie’’ valt te bestempelen aldus Jantine.

Door zich actief in te zetten bij de VVD Leiden, heeft ze zich persoonlijk ook kunnen ontwikkelen. Zo wist ze na afronding van haar master nog niet precies wat ze wilde gaan doen. Na veel geleerd te hebben over de politieke kant van de (lokale) overheid, was het duidelijk dat er nog veel te verbeteren valt en leek het haar interessant om bij de gemeente aan de andere kant aan de slag te gaan. Zo is ze terecht gekomen bij het traineeship dat ze momenteel volgt, wat echt gericht is op het met een andere bril kijken naar de overheid.

 

Toekomstplannen?

Jantine hoopt over een jaar of vijf nog in Leiden te wonen ‘’ook al is dat een uitdaging met de huidige woningmarkt’’, voegt ze er zelf aan toe. Dat terwijl Leiden ook zo’n fijne ligging ten opzichte van andere steden heeft. De komende jaren zal zij zich als bestuurslid nog extra gaan inzetten voor het vergroten van de zichtbaarheid van de VVD Leiden. ‘’We moeten Leidenaren bereiken op een manier die hen aanspreekt. Onze kiezers gaan niet opzoeken wat er in de gemeenteraad gezegd is, maar verwachten dat jij hén opzoekt, zowel in de wijk, als via online kanalen. Met behulp van filmpjes en infographics kunnen we mensen steeds gerichter bereiken, bevragen en informeren. Maar ook de verplaatsing van het maatschappelijke debat naar online platforms is een hele belangrijke ontwikkeling, en daar ligt voor ons ook een uitdaging.”

 

Vakantieplannen?

Hoewel ze net terug is van een fantastische reis naar IJsland staat er alweer wat nieuws op de planning. Haar twee grote hobby’s, reizen en sporten, komen samen in een vakantie naar Schotland, in september, waar ze met haar vriend John door de Highlands en de bergen gaat trekken. Even voor de verandering helemaal offline dus.

 

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.