Paul Laudy neemt mr. D.U. Stikkerplaquette in ontvangst

Door Jantine de Haan
WhatsApp Image 2018-07-11 at 9.49.46 PM

Woensdag 11 juli heeft Paul Laudy tijdens de Algemene Leden Vergadering van VVD Leiden de mr. D.U. Stikkerplaquette in ontvangst mogen nemen. Nadat Paul recentelijk zijn wethouderschap Bouw & Openbare Ruimte heeft neergelegd, heeft het bestuur van VVD Leiden hem voorgedragen voor de Stikkerplaquette voor zijn uitzonderlijke inzet voor de partij en de stad.

De mr. D.U. Stikkerplaquette, vernoemd naar de eerste voorzitter van de op 24 januari 1948 opgerichte Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, werd woensdag uitgereikt aan Paul Laudy voor zijn inmiddels al bijna twintig jarige (bezoldigde) inzet voor VVD Leiden. Lennart Salemink, hoofdbestuurslid Opleiding & Talentmanagement van de VVD was naar Leiden gekomen om de plaquette uit te reiken. Lennart prees Paul voor onder andere zijn debatvaardigheden en zijn successen als wethouder.

Paul begon zijn politieke carrière als fractie assistent in 2000, waarna hij doorgroeide als raadslid, fractievoorzitter en uiteindelijk wethouder. Hij is als wethouder in Leiden dé drijvende kracht geweest om langlopende bouwprojecten zoals de vernieuwing van het Stationsgebied en de opwaardering van de Leidse binnenstad verder te brengen, met als kroon op het werk de realisatie van de Lammermarktgarage; ruim 400 parkeerplekken hightech onder de grond in hartje binnenstad. Hij realiseerde de VVD-verkiezingsbeloften van minder OZB en minder subsidies. Ook zijn wij trots op de sanering van het gemeentelijke vastgoed, de bouw van honderden woningen en de schone binnenstad dankzij 600 ondergrondse afvalcontainers. Paul heeft passie voor de stad en wilde altijd met inwoners en ondernemers samenwerken.

Hij was ook een zichtbare VVD-bestuurder in de stad. Paul zegt altijd: "Het gaat goed met ons mooie Leiden. Beter dan ooit. En dat is dankzij de VVD." Binnen én buiten het stadhuis draagt Paul het liberale gedachtegoed uit. Hij is binnen de partij altijd bereid een bijdrage te leveren; van spreker tijdens een politiek café, tot het geven van een goed advies aan talenten bij een kop koffie, alsmede het geven van interne Haya-trainingen.