Coalitieonderhandelingen tussen VVD, GL en D66 stopgezet

Logovvd-metachtergrond

De VVD heeft sinds 6 april gesproken met D66 en GL over een nieuw collegeakkoord. Dat waren intensieve, maar constructieve gesprekken.

In de gesprekken hebben we gezocht naar gezamenlijkheid, waarbij het nodig is dat alle partijen water bij de wijn doen. De VVD was hier graag toe bereid. Wij zijn echter van mening dat een akkoord wel voldoende liberaal moet zijn om ook voor de VVD aantrekkelijk te zijn. Op verschillende thema’s waren de gesprekken daarom pittig.

De VVD wilde graag de ingewikkelde zoektocht voortzetten, in het belang van de stad. Tot onze spijt waren D66 en GL daar niet langer toe bereid. Gisteravond, 26 april, hebben zij aangegeven de verkennende gesprekken stop te willen zetten.

Daarmee lijkt collegedeelname van de VVD in Leiden nu uit beeld. En naar het zich laat aanzien krijgt de stad daarmee een links college in plaats van de brede afspiegeling die Leiden de achterliggende jaren zo veel heeft gebracht. Wij betreuren dat, maar de fractie zal hard zal blijven werken om het Leidse VVD-geluid op een positieve manier voor het voetlicht te blijven brengen.

Wij wensen hen die nu verder onderhandelen over een nieuw beleidsakkoord daarbij uiteraard veel succes.

Namens de VVD fractie,

Dorien Verbree, fractievoorzitter

Bijlage: brief van formateur Robert Strijk

1  reactie

geplaatst door Greetje van Gruting - vrijdag 27 april 2018, 14:48
Dit is reuze jammer en niet direct in het belang van de stad! Uit de brief van de formateur begrijp ik dat met name sociale agenda -de zgn- linkse hobby's- het struikelblok zijn. Onbegrijpelijk, want Leiden heeft al jaren een fors sociale agenda. Dit meer oprekken zal tot extreem hogere kosten gaan leiden. En die rekening zal de burger moeten ophoesten.