Maurice Hoogeveen stopt als raadslid

Maurice Hoogeveen stopt per 1 maart als raadslid in de gemeente Leiden. Vanaf die datum is Hoogeveen inwoner van de gemeente Den Haag. Het is voor hem dan niet meer mogelijk om in Leiden lid te zijn van de gemeenteraad.

 

Fractievoorzitter Frederik Zevenbergen: ‘We zijn Maurice zeer erkentelijk voor zijn werk als lid van de VVD-fractie, waarbij hij onderwerpen zoals de aanpak van fraude en de ICT-veiligheid van de gemeente met succes heeft weten te agenderen.’

 

Hoogeveen is raadslid sinds de verkiezingen van 2014, waarbij hij als nummer 5 van de lijst een zetel in de Leidse gemeenteraad veroverde. ‘Ik kijk terug op 4 mooie jaren, waarbij ik mij met veel plezier heb ingezet om Leiden een stukje mooier en liberaler te maken’, aldus Hoogeveen. Zevenbergen vult aan: ‘In de fractie heeft Maurice een belangrijke rol gehad, zo heeft hij onze lokale campagne hervormd en fungeerde hij vaak als ons liberale geweten. Maurice is echt een teamspeler. We wensen Maurice veel succes met zijn carrière bij KPN.’

 

Hoogeveen had al eerder besloten na de verkiezingen niet terug te keren in de gemeenteraad, omdat het raadslidmaatschap niet meer goed te combineren is met zijn werk. Duo-raadslid Maarten Dirkse zal zijn plek tijdens de laatste raadsvergadering van 15 maart innemen.

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.