VVD: subsidie-ontvangers van onbesproken gedrag

Euro_coins_and_banknotes

Fraude hoort geen plek te hebben in Leiden. Wanneer organisaties een gemeentelijke subsidie ontvangen, moeten deze van onbesproken gedrag zijn. Naar aanleiding van berichten over verdachte praktijken bij de Stichting Jongeren in Nood (SJN) heeft de VVD vragen gesteld aan het college.

Afgelopen periode zijn er in het Leidsch Dagblad verschillende berichten gepubliceerd over SJN. In deze artikelen worden zorgwekkende praktijken opgetekend, die hebben geleid tot het stopzetten van de samenwerking van de gemeente met deze stichting. Zo zou er sprake zijn van financieel wanbeleid en drugsgebruik. Daarnaast zijn er zorgen over de dienstverlening van de stichting. Zeker een stichting die zich bezighoudt met het lot van kwetsbare jongeren moet vrijstaan van elke verdenking, voordat het een subsidie van de gemeente ontvangt.

Raadslid Maurice Hoogeveen heeft het college om verdere opheldering gevraagd. Zo wil hij onder andere weten waarom de gemeente niet eerder heeft ingegrepen bij deze organisatie. Hoogeveen: ‘deze organisatie kreeg een subsidie betaald van uw en mijn belastinggeld. Dan mogen we er toch minimaal van uitgaan dat dit geld goed besteed wordt’.

1  reactie

geplaatst door Peter van der nol - zaterdag 31 maart 2018, 09:30
Ik stel mij eerst voor: kaderlid van de FNV lokaal Rijnstreek LEIDEN senioren.
Mijn vraag is; hoeveel senioren en jongeren leven in armoede en wat gaat u er aan doen?
Senioren worden gekort via ja de WMO, en de ziektekosten gaan om hoog, maar de tweede kamer zegt dat het goed gaat in Nederland, maar wij merken er niets van, ook de jongeren leven in onzekerheid, wat doet de VVD er aan plaatselijk?
Dit zijn mijn vragen.