Digitale veiligheid Leidenaren moet voorop staan

Pexels-photo-261706

Een recentelijk onderzoek van onderzoeksbureau Telegny suggereert dat een substantieel deel van het emailverkeer van de gemeente Leiden niet optimaal beveiligd verloopt. Leiden scoort op dit punt een schamele 42%. ‘Onacceptabel’, vindt raadslid Maurice Hoogeveen.


Daarnaast ontdekte het Leidsch Dagblad vorige week dat criminelen een voormalige domeinnaam van de gemeente Leiden hebben gekaapt. Op deze voormalige website (brandweerleiden.nl) werden zogenaamd artikelen van een populair sportmerk verkocht, waarbij creditcardgegevens van gebruikers ontvreemd worden.


Voor VVD Leiden staat voorop dat Leidenaren veilig met de gemeente moeten kunnen communiceren. Privacygevoelige informatie mag nooit bewust of per ongeluk op straat komen te liggen. Om deze reden heeft Hoogeveen vragen gesteld aan het college van b & w over de veiligheid van de mailcommunicatie met de gemeente. Daarnaast wil hij ook helderheid over hoe het kan dat criminelen de voormalige domeinnaam zomaar hebben kunnen overnemen en of er nog meer domeinnamen gekaapt zijn. Voor de VVD is het volstrekt helder dat dergelijke domeinnamen altijd in bezit van de gemeente moeten blijven.

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.