Digitale veiligheid topprioriteit van de gemeente Leiden dankzij de VVD

Maurice fractie

Digitale veiligheid moet topprioriteit zijn van de gemeente Leiden, vindt VVD-raadslid Maurice Hoogeveen. Hoogeveen heeft daarom, tezamen met GroenLinks, het initiatief genomen voor meer investeringen en inzicht in de cybersecurity van de gemeente. Het hiervoor ingediende voorstel is gisteravond aangenomen.

 

De VVD staat voor een veilige digitale omgeving van de gemeente Leiden. Deze dient weerbaar te zijn tegen digitale indringers. “We moeten niet naïef zijn”, zegt Hoogeveen. “De gemeente heeft veel informatie die interessant is voor hackers. Denk bijvoorbeeld aan persoonsgegevens van Leidenaren. De AIVD heeft daarbij onlangs nog gewaarschuwd dat gemeenten het doelwit zijn van digitale spionage. Het is daarom belangrijk dat de Gemeenteraad haar controlerende rol op dit vlak oppakt.”

 

Door inzicht te krijgen in de Leidse digitale veiligheid en te streven om minstens 10% van het ICT-budget te investeren in cybersecurity, krijgt cybersecurity de aandacht die het verdient en wordt deze tegelijkertijd vergroot. Hoogeveen licht toe: “Het belangrijkste adviesorgaan van de regering op het gebied van digitale veiligheid, de Cybersecurityraad, heeft vorig jaar aan overheden geadviseerd om minimaal 10% van het ICT budget te investeren in cybersecurity. Ik ben erg blij dat met dit aangenomen voorstel dit belangrijke advies in Leiden wordt overgenomen.”

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.