VVD Leiden presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022

Doorpakken en verduurzamen: VVD Leiden presenteert Verkiezingsprogramma ‘Durven Kiezen’.
Logovvd-metachtergrond

Leiden staat er beter voor dan ooit dankzij de VVD. Die forse investeringen in onze stad zetten de liberalen door. De VVD zet in op klimaatneutrale starterswoningen, meer groen in wijken en straten en een beter bereikbare stad. En dat zonder de Leidse inwoner meer belasting te laten betalen. Dat - en veel meer - staat in het verkiezingsprogramma 2018-2022 ‘Durven kiezen’ van de VVD Leiden dat vandaag is gepubliceerd.

Duurzame woningbouw

Er zijn de afgelopen jaren al veel woningen bijgekomen. Maar nog niet genoeg, want veel starters lukt het niet om in Leiden een woning te vinden en vertrekken uit de stad. De VVD zet daarom in op extra starterswoningen en wil die ook klimaatneutraal laten bouwen. Zo slaan we twee vliegen in één klap.

Eerste uur gratis parkeren

Het verkiezingsprogramma bouwt voort op de behaalde resultaten van de Leidse VVD van de afgelopen jaren. De ondergrondse afvalcontainers zijn een enorme verbetering. Vuilniszakken zijn van de straat en daarmee ook het zwerfvuil en overlast van meeuwen. Veiligheid begint met leefbaarheid: schone straten zonder kapot straatmeubilair en meer groen in de wijk. Daar trekt de VVD jaarlijks een miljoen euro extra voor uit.

Verder wil de VVD een betere bereikbaarheid van de Sleutelstad, onder meer door openbaar vervoer met elektrische busjes, een uur gratis parkeren op zaterdagen in de gerealiseerde parkeergarages en onveilige verkeerssituaties direct oplossen.

De gemeente is er voor ons

De belastingen mogen niet worden verhoogd, dus moet de gemeente zuinig omgaan met haar geld, bewust kiezen welke taken ze wel of niet uitvoert en afzien van een nieuw duur ambtenarenkantoor. De gemeente is er immers voor ons; niet andersom. Dienstverlening is écht luisteren en ook durven overlaten aan anderen. De VVD is daarom groot voorstander voor minder regels en nieuwe vormen van ondernemen. Een glaasje bubbels bij de aanschaf van je trouwjurk of een kop koffie in de boekhandel moet mogelijk zijn.

Programma van, voor en door Leidenaren

Via canvasacties, gesprekken met inwoners en interviews met wijkverenigingen en instellingen ontvingen we veel suggesties. Meer dan 25 leden hebben via werkgroepen meegeschreven aan thema’s. Het programma ‘Durven kiezen’ vindt u op www.vvdleiden.nl. Op de facebookpagina van de VVD worden inwoners gevraagd een bericht achter te laten.