VVD Leiden enthousiast over het plan voor de nieuwe Lammebrug

De-Lammebrug-in-Leiden-Foto-provincie-Zuid-Holland

De VVD heeft zich de afgelopen jaren actief ingezet om de verkeerssituatie rondom de Lammebrug minder nijpend voor de Leidse automobilist te maken. De VVD ziet graag een bereikbaar Leiden en is dan ook zeer tevreden met het plan voor de nieuwe Lammebrug, die twee meter hoger zal worden en van twee naar vier rijbanen zal gaan. Ook halveert het aantal keren dat de brug dagelijks opengaat.

 

Het fileprobleem rondom de Lammebrug is een doorn in het oog van de VVD en van vele Leidenaren. Hierdoor heeft de VVD gedurende de afgelopen jaren de verkeerssituatie meerdere malen onder de aandacht van de provincie gebracht. Door diverse ideeën voor te dragen binnen de regio en aan de provincie, zoals alternatieve routes, of het idee om van de Lammebrug een gemeentelijk object te maken, is het probleem onder de aandacht gebracht en zal er een vernieuwde Lammebrug gaan komen. De VVD is dan ook erg enthousiast dat na jarenlange inzet er eindelijk een oplossing komt voor de enorme files in Leiden.

 

Foto: Provincie Zuid-Holland 

1  reactie

geplaatst door Petra Hoogeveen - woensdag 1 november 2017, 17:14
Mijn moeder woont in de Cronesteinflat aan het Lammeschansplein. Zij is niet zo blij met de veranderingen die gaan plaats vinden. De aanleg van de RlR heeft tot gevolg dat het verkeer over de Lammebrug verdubbeld wordt en de fijnstof uitstoot hoger. Dit geheel in tegenspraak met de verklaring dat de stad onlast zal worden van doorgaand verkeer, want dat zal over de RLR gaan. Voorschoten klaagt over de opstoppingen bij het Lammeschansplein, maar willen geen afslag van de RLR naar Voorschoten. Het verbaast mij de Leiden hierop niet reageert, maar de eigen bewoners opzadelt met de overlast. Zefls de bewoners van de Zijlsingel gaven maandagavond aan dat zij meer verkeer zullen krijgen door bijv. aanleg ringweg en RLR. Hoe kan de VVD hier nou blij mee zijn!?

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.