30 oktober a.s.: Politiek Café Singelpark

Csm_Singelpark_portalfoto_01_bb9098c44a

Het Singelpark. Een kilometerslang stadspark dat de huidige parken met elkaar verbindt. In 2012 een initiatief van inwoners. Nu vijf jaar later omarmd door de gemeente, miljoenen gereserveerd voor de bouw van extra bruggen, een Stichting Vrienden van het Singelpark en diverse commissies en activiteiten. Alles geregeld of toch niet? Op 30 oktober houdt de VVD Leiden in samenwerking met de Vrienden van het Singelpark een Politiek Café over dit uiterst complexe project dat financieel het nodige vraagt. Vanaf 20.15 uur bent u welkom in Café Plantage.

Het Singelpark is geen gewoon park dat de gemeente bedenkt, ontwerpt, aanlegt en onderhoudt. Het is een burgerinitiatief dat bijdraagt aan duurzaamheid, klimaatadaptatie, toerisme, recreatie, groeneducatie en economie. En dat allemaal met vrijwilligers. Eind 2013 heeft de gemeente het Kaderbesluit voor het Singelpark vastgesteld en circa € 14 miljoen bestemd voor de ontwikkeling en uitvoering van de eerste fase. Om het hele park uiteindelijk te realiseren is naar schatting € 45 miljoen nodig.

Singelparkbestuursleden Robbert Dijkhuis en Sabine Verschoor gaan op 30 oktober in gesprek over de volgende fase en de voortgang van en hindernissen bij de realisatie van dit bijzondere project. Fysiek, financieel en  ontwerptechnisch zijn er nog heikele punten. Groepen gebruikers die andere wensen en eisen hebben op een beperkte ruimte. Buurtbewoners hebben bijvoorbeeld geen zin in hordes recreanten langs hun voortuin, de grond is niet overal van de gemeente en de aanleg van het park kost hier en daar parkeerplekken of in bruikleen gegeven voortuinen bij woonboten. En is het buurtinitiatief Stichting Vrienden van het Singelpark na vijf jaar misschien ook al een beetje geïnstitutionaliseerd?

Iedereen is welkom vanaf 20.00 uur in Café Plantage, Hogewoerd 148 in Leiden. Tijdens het Politiek Café kan iedereen, lid of geen lid van de VVD, vragen stellen aan de sprekers en met hen in gesprek. Vragen kunt u ook vooraf stellen via het twitteraccount @VVDLeiden.