VVD steunt het besluit om busstation niet te verplaatsen

27477087091_bddc678a63_o

De VVD is blij dat het college de keuze heeft gemaakt, in zorgvuldige samenspraak met belanghebbenden, om het busstation niet te verplaatsen. De VVD steunt die keuze.

 

De VVD is van mening dat de locatie van het busstation moet worden gekozen op basis van de consequenties voor -in willekeurige volgorde- stedelijke ontwikkeling, OV, leefbaarheid en verkeersdoorstroming.

 

Uit het participatietraject bleek dat er slechts twee mogelijke locaties voor het busstation zijn: de huidige locatie en de locatie aan het Terweepark, aan de zeezijde van het station. En in datzelfde traject bleek dat het enthousiasme voor de locatie aan het Terweepark laag is. Met name bewoners aan de zeezijde, ROVER en ook de provincie Zuid-Holland hebben aangegeven de Terweelocatie een minder goed alternatief te vinden dan de huidige locatie. Dit zijn partijen waarvan wij het belangrijk vinden dat zij achter de keuze om het busstation te verplaatsen staan. Het is gebleken dat dat draagvlak er niet voldoende is.

 

Het intensieve participatietraject zoals dat de afgelopen maanden heeft plaatsgevonden, heeft bijgedragen aan dit besluit van het college. Nu vinden we het tijd om als gemeente te bedenken welke vervolgstappen nodig zijn. We willen graag dat, wanneer er weer stappen gezet worden, opnieuw, zoals bij alle projecten in Leiden, Leidenaren mee kunnen denken over de plannen.

 

Bovendien heeft de VVD zich meerdere malen uitgesproken dat het participatietraject niet te lang zou mogen duren. Want met een besluit dat zo veel andere besluiten (rondom de Leidse Ring, bouwen rondom het station, aanpakken van de verkeersonveilige Rijnsburgerweg, opknappen van de Steenstraat) tegenhield, moet niet te lang gewacht worden, wat het besluit ook is. En nu ligt er dan een besluit. De VVD is dus niet alleen blij met de keuze die gemaakt wordt, maar ook met het tempo dat nu weer gemaakt kan worden met de andere ontwikkelingen in de stad.

 

Wij willen dus graag dat het college snel start met het uitwerken van plannen om het huidige busstation zodanig in te richten dat gewenste stedelijke ontwikkelingen mogelijk gemaakt worden, met het uitvoeren van de maatregelen voor de Leidse Ring en het HOV en met het verbeteren van de Steenstraat.

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.