Bewoners 'De Pathologie' wonen nog steeds in bouwput

IMG_0565

Eerder dit jaar namen de eerste bewoners hun intrek in het gerenoveerde Pathologie laboratorium op het Leidse Bio Science Park. Het oude onderwijsgebouw is getransformeerd naar een appartementencomplex waar vooral studenten en starters een plek hebben gevonden. Sinds de oplevering van het gebouw is de openbare ruimte nog niet ingericht: men woont in een bouwput.

 

Aan de bewoners is verteld dat de grond rondom de gebouwen nog in eigendom is van de universiteit en dat het de bedoeling is om deze op termijn aan de gemeente over te dragen. Vanaf dat moment kunnen wegen, groen en parkeerplaatsen worden aangelegd. Er zijn echter ook geruchten dat de onderhandelingen tussen de universiteit en gemeente zijn vastgelopen en er op korte termijn geen overdracht en dus geen nieuwe, veilige inrichting van de openbare ruimte gaat plaatsvinden.

 

De VVD vindt het belangrijk dat de openbare ruimte rondom het Pathologiegebouw snel, goed en veilig wordt ingericht. Daarom stelde raadslid Margreet van Wijk – Meijer tijdens de laatste raadsvergadering vragen aan wethouder Robert Strijk, met de boodschap dat Leidenaren niet in een bouwput horen te wonen. Zij drong er op aan dat de openbare ruimte snel moet worden heringericht, bovendien met voldoende parkeerplaatsen zodat bewoners makkelijk hun auto kunnen parkeren.

 

Wethouder Strijk onderschrijft het standpunt van de VVD, en verwacht dat eind dit jaar de vergunning voor de herinrichting kan worden afgegeven. Daarna zal de universiteit zo snel mogelijk beginnen met de herinrichting van de omgeving. De werkzaamheden zullen naar verwachting in het voorjaar van 2018 zijn afgerond.

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.