Juliëtte in the City: oppassen voor natte voeten, open monumentendag en campagne!

Juliette_city

Leiden bruist en de inwoners zijn betrokken bij hun stad. VVD Leiden vindt het belangrijk dat het een bruisende stad blijft, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Met deze blog dompelt Juliette Gilissen zich als VVD Leiden raadslid onder in de stad en beleeft - waar de drukke raadsagenda het toestaat - de stad in haar volle glorie. Bezoekt evenementen, woont (wijk/ondernemers)bijeenkomsten bij en neemt deel aan activiteiten die in en door de stad worden georganiseerd.

We zijn dit politieke najaar gestart met een bijzonder politiekcafé met onze echte eigen dijkgraaf Rogier van der Sande, oud wethouder in Leiden en gedeputeerde voor de VVD. En als we hem mogen geloven, dan moeten we echt meer en beter aan de slag om in de toekomst droge voeten te houden. We zijn gewaarschuwd!

Rogiervdsande2

Verhalen vertellen

Dat Leiden een monumentenstad is, werd ook afgelopen open monumenten weekend weer duidelijk. Zelf mocht ik de bezoekers van het stadhuis rondleiden en dat is ieder jaar een feestje. We hebben een rijke geschiedenis en ons prachtige stadhuis heeft veel verhalen te vertellen. Van de buskruitramp, het Leidens ontzet tot de nieuwe aanwinst in de Trouwzaal van de Leidse kunstenaar Casper Faassen.

Juliettestadhuis

Spel op de wagen

Ondertussen ligt reces alweer even achter ons en de stad maakt zich op voor een nieuwe 3 oktober viering, terwijl de politiek zich op maakt voor een nieuwe ronde verkiezingen. Op 21 maart zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en de eerste partijprogramma’s hebben het licht al gezien. De eerste lijsttrekkers zijn bekend en het spel is op de wagen. Uiteraard ook bij de leukste partij van Leiden, de VVD. En dat gaat dit jaar bijzonder worden, althans voor mij, want als kersverse campagneleider mag ik aan de slag samen met onze lijsttrekker Paul Laudy en onze campagnekanjers Arie Roest en Christiaan Mulder en niet te vergeten: al onze actieve en creatieve leden!

Campagneteam

Een stem op Leiden

Spannende tijden dus. Maar ook leuke tijden. Samen de stad in, vertellen en laten zien wat de VVD de afgelopen jaren voor de stad heeft betekent. Wie om zich heen kijkt ziet al veel van wat we hebben bereikt. Een schonere stad door de ondergrondse containers, een aantrekkelijkere stad met de komst van de Catherinasteeg; een van de grootste H&M’s en binnenkort ook Zara Home. Een nieuw ‘wereldwonder’ onder de Lammermarkt en een tweede ondergrondse garage aan de Garenmarkt in aanbouw. Betere bewegwijzering en vooral ook veel meer studentenwoningen. Zo kan ik nog wel even doorgaan en dat ga ik ook doen de komende maanden, onder het motto: ‘Een stem op de VVD, is een stem op Leiden’.