Gemeenteraadssimulatiespel (deel 1) (Zoetermeer)

Locatie: Fractiekamer VVD, Stadhuis, Markt 10, Zoetermeer

Training: Gemeenteraadssimulatiespel (deel 1) (deel 2 wordt op 31-10-2017 georganiseerd)

Een gevorderde training voor alle (toekomstige) (burger)raadsleden die al kennis hebben opgedaan in de introductie- en basistrainingen en die een serie vergaderingen in de raadscyclus willen leren (en ervaren).

Het spel bestaat in onverkorte vorm uit een eerste fractievergadering, drie commissievergaderingen ter voorbereiding van de raadsvergadering, een tweede fractievergadering, en de raadsvergadering zelf. Eventuele coalitievergaderingen zijn optioneel. Deelnemers spelen de wethouders en raadsleden van de diverse partijen in de raad van een fictieve gemeente.

Door hieraan deel te nemen leert u wat de taken en verantwoordelijkheden zijn van burgemeester, wethouder en raadslid in vergaderingen van het gemeentebestuur. En wat de basisprocedures zijn tijdens een raads- en commissievergadering. Ook ontdekt u de rollen en verantwoordelijkheden binnen een raadsfractie en het doel van de fractievergadering.

Tot slot behandelen we omgevingsfactoren die invloed op een raadslid kunnen hebben en leert u op welke wijze de ideologie van een partij, een rol speelt in de gemeentepolitiek.

Trainer: Frans-Willem van Gils

De kosten voor de training bedragen 30 euro (voor twee avonden).

Meer informatie en aanmelden (incl. telefoonnummer/ lokaal netwerk): Martin Alkemade (opleidingen@vvdzoetermeer.nl)