‘Je krijgt de kans de politiek van binnenuit te leren kennen, en het is ook nog eens gezellig!’

36374306242_c48ebf5781_o

Dat Dion Vijverberg (22) politiek actief zou worden, zat er al een tijdje aan te komen: al vóór zijn studie Recht en Economie aan de Universiteit volgde Dion de Nederlandse politiek actief: ‘ik vind het gaaf om die processen te volgen. Wat drijft politieke partijen om bepaalde standpunten in te nemen, en hoe proberen ze deze te verwezenlijken?’. Sinds begin dit jaar zet Dion zich ook in voor de VVD in Leiden.

‘Politiek actief zijn heeft zo zijn voordelen. Je leert de politiek van binnenuit kennen, leert gelijkgestemde mensen kennen en het kan als een mooie aanvulling op je studie dienen. Daarnaast helpt het dat je de inhoud ook kan combineren met gezelligheid: je ziet andere leden regelmatig en drinkt dan een biertje met elkaar,’ aldus Dion.

Dion zet zich vooral in bij de Commissie Media & Communicatie van de Leidse VVD: een groot deel van de campagne en voorlichting vindt tegenwoordig online plaats. ‘Je krijgt veel vrijheid om eigen ideeën te ontwikkelen en deze ook uit te voeren. Daarnaast is het fijn dat je zelf zeggenschap hebt over wanneer je bepaalde werkzaamheden doet: zo kan ik ook tijd besteden bij studentenvereniging Quintus.’

‘Sommige mensen zien het als behoorlijk grote stap om politiek actief te worden, maar dat valt heel erg mee. Als je geïnteresseerd bent in politiek en het leuk vindt om daar mee aan de slag te gaan dan moet je gewoon lid worden. Zoals gezegd is het daarbij vaak erg gezellig en de combinatie met andere activiteiten en verenigingen is goed te doen!’