VVD: Maak eenheid Herenstraat-Doezastraat ook in straatinrichting zichtbaar.

Door Fractie
Margreetdoezaleeg

De VVD steunt het plan van de winkeliers van Herenstraat en Doezastraat om zich als één winkelgebied op de kaart te zetten. Wat ons betreft wordt die eenheid ook meer in de openbare ruimte zichtbaar, een wens van de winkeliers.

Raadslid Margreet Van Wijk-Meijer: "Nu vormt de Koepoortsbrug nog een barrière en heeft de straatinrichting van de Herenstraat een andere uitstraling dan die van de Doezastraat. Hier liggen kansen!" De VVD wil de volgende voorstellen met de gemeenteraad bespreken:

1. Pas de inrichting van de Koepoortsbrug en het kruispunt zo aan dat het aantrekkelijker wordt om van de ene straat naar de andere straat te wandelen.
  2. Zorg ervoor dat de inrichting van de Herenstraat zo veel mogelijk het kwaliteitsniveau van de binnenstad benadert. Wat ons betreft horen daar in ieder geval de historische lantaarnpalen bij.
  3. Help als gemeente de winkeliersverenigingen zo veel mogelijk bij het uitvoeren van hun actieplan voor dit winkelgebied.