Leiden genomineerd voor Beste Binnenstad 2017-2019

Ouderijn

Een mooie opsteker voor de Leidse binnenstad: deze is namelijk genomineerd voor de titel 'Beste Binnenstad 2017-2019' in de categorie 'grote binnensteden'. En daar mogen we trots op zijn, aldus VVD-raadslid Margreet van Wijk - Meijer.

'De nominatie komt niet zomaar uit de lucht vallen', aldus Van Wijk - Meijer. 'Samen met de gemeente werken we al jaren aan het verbeteren van de binnenstad'. In 2012 heeft VVD-wethouder Pieter van Woensel met de ondernemers in de binnenstad een gewaagd doel afgesproken: in 2017 is Leiden de beste binnenstad van Nederland. Steden die aan die wedstrijd meedoen worden op 5 onderwerpen beoordeeld en door mee te doen aan die wedstrijd heeft Leiden ervoor gekozen om de komende jaren hard te werken aan een prettige leefomgeving, aantrekkelijk winkelaanbod en toeristische trekpleisters, gunstig ondernemersklimaat en goede bereikbaarheid en parkeren.

Veel projecten die moeten leiden tot een betere binnenstad zijn inmiddels gerealiseerd. Hierbij valt te denken aan de herinrichting van de Breestraat en de Stationsstraat, maar ook het terugbrengen van veel historische gevels die de Leidse binnenstad zo kenmerkend maken. Recent werd nog de nieuwe ondergrondse parkeergarage onder de Lammermarkt opgeleverd, en staat de herinrichting van de Haarlemmerstraat in de nabije toekomst op het programma. Van Wijk - Meijer is blij met alle ontwikkelingen: 'onze binnenstad is de motor van de Leidse economie. Daar mogen we trots op zijn, en we moeten ons blijven inzetten om deze steeds beter en mooier te maken'.