“Als fractie zijn we elke dag bezig de stad liberaler en nóg mooier te maken voor al haar inwoners en ondernemers. Ik ben daar erg trots op.”

Fleur

Tijdens de maatschappijleerlessen op de middelbare school kwam Fleur voor het eerst in aanraking met politiek. In het liberale gedachtegoed voelde zij zich thuis en ze werd lid van de VVD.

In 2011 verhuisde Fleur naar Leiden voor de studie Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. De El CID was de start van de ontdekking van het bruisende Leidse studentenleven. Ze werd lid van de studentenvereniging Augustinus, de Leidsche en Oegstgeester hockeyclub, vervulde verschillende functies bij haar studievereniging en werkte als studentmedewerker voor de Universiteit Leiden.

Naast deze activiteiten bleef ook de politiek haar trekken. ‘’Hoewel het Leidse studentenleven ontzettend veel te bieden heeft, wilde ik mijzelf tegelijkertijd ook meer op maatschappelijk gebied inzetten. Ik wil graag meedenken in hoe we Leiden nóg mooier en beter kunnen maken. Het is jammer om aan de zijlijn te blijven staan terwijl er veel opties zijn om jouw idealen uit te dragen en er daadwerkelijk iets mee te doen.” Dit was voor Fleur de reden waarom ze in 2014, toen een nieuwe fractie aantrad, solliciteerde voor de functie van fractieassistent. Sindsdien mag ze deze rol binnen de fractie vervullen.

Als fractieassistent notuleert Fleur tijdens de fractievergaderingen en beheert ze de agenda van de fractie. Daarnaast helpt ze graag mee met andere klusjes voor het reilen en zeilen van de fractie. Begin dit jaar heeft Fleur ook tijdelijk bijgesprongen bij de commissie Werk en Middelen. “Als Duo-Raadslid heb ik in deze periode een liberaal geluid laten horen over de plannen omtrent het Bio-Science park en de komst van de Eco-Glazen. Het was erg leuk en leerzaam om in debat te gaan met andere partijen en hen ervan te overtuigen dat minder regulering van de overheid en minder regels goed kunnen zijn voor het uiteindelijke doel dat iedereen met elkaar wil bereiken.”

Het mooiste aan de VVD fractie vindt Fleur de veelzijdigheid en gedrevenheid van de fractieleden. “Tijdens de fractievergaderingen wordt er goed inhoudelijk gedebatteerd, maar er wordt ook veel gelachen.” Hierin ziet ze het optimisme terug in elke fractiegenoot. “Het zijn allen optimistische Leidenaren die elke dag bezig zijn te knokken voor de stad, haar inwoners en ondernemers.”

Momenteel rond Fleur haar masteropleiding Bestuurskunde af met een masterscriptie over de wet passend onderwijs. In de komende jaren wil ze zichzelf nog verder verdiepen in het onderwijsveld om zo het onderwijs in Nederland nog verder te verbeteren. Daarnaast zal ze zich blijven inzetten voor deze mooie stad die ze inmiddels haar thuis kan noemen.