Leidse VVD fractie tegen luxe statushouderwoningen aan Voorschoterweg

Containerwoningleiden

De fractie van VVD Leiden heeft zich gisteravond fel uitgesproken tegen het raadsvoorstel om ruim 850.000 euro extra in 'tijdelijke' woningen voor statushouders en bijzondere doelgroepen te steken. In totaal gaat het Leiden bijna 3 miljoen euro kosten om 150 Finch woningen te plaatsen. De eerste woningen werden onlangs aan de Sumatrastraat geplaatst.

 

Deze luxueuze containerwoningen, die onder andere aan de Voorschoterweg moeten komen, kosten de Leidse belastingbetaler tonnen teveel. Ze zijn veel zwaarder dan simpele containerwoningen en vereisen daardoor heipalen als fundering. De oplossing is veel te duur volgens de Leidse VVD fractie. De fractie “is en blijft overtuigd van het feit dat met een simpelere en sobere oplossing we ons vele euro's hadden kunnen besparen”.

 

Vorige jaar stelde de VVD fractie al een alternatief voor, namelijk het leasen van eenvoudige woonunits, in plaats van het aanschaffen van de luxe containerwoningen. Dit zou een groot gedeelte van de kosten drukken, en ook de tijdelijkheid van de woningen garanderen. Nu er duurdere woningen worden aangeschaft, is de tijdelijkheid ook niet meer zeker, zo stelde VVD-raadslid Juliette Gilissen in de raadsvergadering gisteravond.

 

Foto: Gemeente Leiden/Buro JP

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.