Juliette In The City

Door Juliette Gilissen
Internationale kennisstad, Leidenaars verzameld en 25 jaar sportcafé!
Juliette_city

Leiden bruist en de inwoners zijn betrokken bij hun stad. VVD Leiden vindt het belangrijk dat het een energieke stad blijft, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Met deze blog dompelt Juliette Gilissen zich als VVD Leiden raadslid onder in de stad en beleeft - waar de drukke raadsagenda het toestaat - de stad in haar volle glorie. Bezoekt evenementen, woont (wijk/ondernemers)bijeenkomsten bij en neemt deel aan activiteiten die in en door de stad worden georganiseerd.

Internationale Kennisstad
Leiden doet het goed in de verschillende lijstjes en de ambities zijn groot. Zowel bij de stad als haar stadspartners, als bij de universiteit en de Hogeschool Leiden. Al deze partijen waren onlangs bijeen voor een symposium over de vraag 'wat is nodig om Leiden nog meer op de kaart te zetten als internationale kennisstad'. Studenten, hoogleraren, ondernemers en politiek: iedereen droeg een steentje bij en daarbij geen gebrek aan suggesties en creativiteit. Wifi in de hele stad; betere bereikbaarheid en ontsluiting biosciencepark; meer internationale stage- en werkmogelijkheden in samenwerking met in Leiden gevestigde internationale bedrijven; tweetaligheid in de stad; meer ontmoetingsmogelijkheden internationaal georiënteerd. Voldoende materiaal om met de VVD-fractie over van gedachten te wisselen en binnenkort te agenderen in de gemeenteraad!

Carel Stolker


Leienaars verzameld

Nederlandse taalpurist Piet van Sterkenburg heeft een bijzonder boek toegevoegd aan de immer doorgroeiende lijst van Leidse boeken. In dit geval een boek met Leidse achternamen en Leidenaar van naam: Leienaars. Dit 687 bladzijden tellend naslagwerk verteld de herkomst van vele bekende achternamen, zoals: Deuzeman, Heukelom en Maliepaard. Maar je vindt er ook namen van bekende (niet) Leienaars zoals onze wethouder Paul Laudy en zelf Trix - onze Tyrannosaurus Rex. Een feest der herkenning en ter leering ende vermaeck. Uiteraard waren enkele 'hoge heren' die een plekje in het boek hebben gekregen bij de presentatie van het eerste exemplaar in de burgerzaal van het stadhuis aanwezig, waaronder Rens Heruer, Fred van Haasteren en Michiel Zonnevylle.

Piet van Sterkenburg


Laudy_namenboek


25 Jaar Sportcafé
Het was een volle bak bij VV Leiden tijdens de viering van het 25-jarig bestaan van het Sportcafé, de ontmoetingsplek voor sportend Leiden, ondernemers en de politiek. Ooit gestart onder de bezielende leiding van onder meer Aad van der Luit en nu met overtuiging voortgezet door Rik van der Geest, breedtesportcoordinator bij het Sportbedrijf en zijn enthousiaste collega's. Uiteraard is er uitgebreid stilgestaan bij de afgelopen 25 jaar met terugblikken, anekdotes en korte interviewtjes. Veel van de aanwezigen konden zich de grappen van toen nog levendig herinneren. En tussen een praatje en een glaasje was ook tijd voor een sportief potje tafelvoetbal. Op naar de volgende 25 jaar! Er staat nog heel wat op het spel de komende jaren op sportief gebied in de politiek; goed om aangetakt te blijven bij de wensen en ontwikkelingen.

Juliette_tafelvoetbal

1  reactie

geplaatst door Petra Hoogeveen - zondag 30 april 2017, 17:20
Als dagelijks zwemmer en fietser heb ik nog nooit een uitnodiging gehad voor het sportcafe. Weet iemand waarom niet?

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.