Juliette In The City

Door Juliette Gilissen
Drukke, maar gave, weken!
Juliette_city

Leiden bruist en de inwoners zijn betrokken bij hun stad. VVD Leiden vindt het belangrijk dat het een energieke stad blijft, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Met deze blog dompelt Juliette Gilissen zich als VVD Leiden raadslid onder in de stad en beleeft - waar de drukke raadsagenda het toestaat - de stad in haar volle glorie. Bezoekt evenementen, woont (wijk/ondernemers)bijeenkomsten bij en neemt deel aan activiteiten die in en door de stad worden georganiseerd.

Wat waren het een paar drukke weken! Uiteraard vol campagneactiviteiten zoals onkruid wieden en tuintjes harken bij de Historische Tuinen tijdens NL Doet bij Matilo in Roomburg, samen met fractiegenoot Dorien Verbree en bestuurslid Geeske Wildeman. Met ons duo-raadslid Fleur van de Gevel vertegenwoordigden we de VVD tijdens de Internationale Vrouwendag op het stadhuis, waar Fleur nog een mooi debat voerde over vrijwilligerswerk versus betaald werk in de raadszaal.

Fleur van de Gevel en Juliette Gilissen
De handen uit de mouwen

Tussendoor met de regio in gesprek bij Corpus over de toekomstvisie Leidse Regio. Voor de zomer is de verwachting, worden er concrete afspraken gemaakt over hoe we met elkaar op welke onderwerpen intensiever gaan samenwerken. Hard nodig want de opgaven waarvoor we staan, kunnen we als individuele gemeenten niet alleen, daar hebben we elkaar hard bij nodig; denk aan wonen, bereikbaarheid en energietransitie. Cabaretier Dirk Kiers wist er een mooie draai aan te geven!

Bijzonder moment in de burgerzaal waar vorige week een prachtige docufilm "De Leidse De Waag terug in beeld" werd gepresenteerd. De première met makers Gerard de Boer en Dick Brouwer was goed bezocht en hopelijk is de film binnenkort op dvd ook bij De Waag te koop. En als klap op de vuurpijl de dag van de verkiezingen zelf. Al sinds enkele jaren werk ik mee op het stembureau aan de Vijf Meilaan bij Rosenburch en het was ongekend druk dit keer.

Gelukkig waren er voldoende medewerkers om de vele stemmen te tellen na sluiting van het stembureau en net voor 1.00 uur 's nachts waren we klaar. Ondertussen hield ik natuurlijk wel de landelijke exitpolls in de gaten! En die zagen er goed uit voor ons! Vanaf deze plek dan ook een zeer hartelijk dank aan iedereen die ook deze keer voor de VVD heeft gekozen en samen met ons ook de komende jaren positief vooruit wil werken aan een mooie toekomst.

Stemmen tellen

En het feestje van het jaar mag in deze editie natuurlijk niet ontbreken: het huwelijk van onze fractievoorzitter Frederik Zevenbergen met zijn Carin! Nogmaals van harte gefeliciteerd en veel liefde en goede gezondheid voor jullie samen!