Juliette In The City

Door Juliette Gilissen
Met deze blog dompelt Juliette Gilissen zich als VVD Leiden raadslid onder in de stad en beleeft - waar de drukke raadsagenda het toestaat - de stad in haar volle glorie.
Juliette_city

Raadslid zijn is meer dan alleen je raadstukken lezen, vergaderingen voorbereiden en je oor te luister leggen in de stad. Als raadslid is het ook wenselijk om jezelf verder te ontwikkelen, om te leren en ervaringen uit te wisselen met collega’s. Daarom ben ik vorig jaar begonnen met de Masterclass van de VVD – een half jaar iedere maand met collega’s uit de regio trainingen volgen en vooral ook leren van elkaar.

Masterclass in de gemeente Juinen

Onlangs was de Masterclass te gast in Leiden, voor een training raadssimulatie, waar mijn fractiegenoot Margreet van Wijk voor een dag de burgemeester van Juinen was en Frederik Zevenbergen een wel zeer bijzondere wethouder speelde. Het was een vermakelijke middag met goede leermomenten! Ook een bezoekje aan de Tweede Kamer hoort erbij, waar we een avond de overheidsfinanciën hebben behandeld met Mark Harbers met als afsluiting een kijkje achter de schermen.

Training overheidsfinancien met Mark Harbers

Komende maand loopt deze Masterclass af en kijk ik terug op een leuke en nuttige ervaring. De eerste afspraken die hieruit voort zijn gekomen, zijn al gemaakt. Eens goed bijpraten met onze fractieleden in de provincie over de omgevingswet en de enorme opgave met betrekking tot de energie transitie waar we met z’n allen de komende jaren voor staan.

Deze maand hadden we ook een interessant politiekcafé in De Vergulde Kruik met Pieter Duisenberg over onderwijs. De verhalen dat de VVD deze periode heeft bezuinigd op onderwijs werden deze avond snel naar het rijk der fabelen verwezen. Sterker nog, het VVD-kamerlid benadrukt dat er juist geld is en wordt geïnvesteerd in onderwijs. Wat hem betreft wordt er bovendien in de toekomst onder meer nog extra ingezet op een betere aansluiting op de arbeidsmarkt, komt er meer aandacht voor excellente leerlingen en krijgen docenten meer ruimte om dat te doen wat ze het liefste doen: lesgeven. Mooi.

Politiekcafe met Pieter Duisenberg

Natuurlijk is er deze tijd ook aandacht voor de landelijke verkiezingen waarin we in Leiden ook een eigen kandidaat op de lijst hebben staan: onze fractievoorzitter Frederik Zevenbergen, nr. 79. En dat betekent samen met onze enthousiaste leden de stad en de wijken in. De eerste aftrap was samen met Dilan Yesilgöz-Zegerius op de Leidse markt, afgelopen week kon u voor een lekkere bak koffie en een goed gesprek terecht bij de druk bezochte ‘Bakkie Doen Bus van de VVD’ bij het Stadhuisplein. Wie weet kom ik u de komende weken ook ergens tegen in de stad!

Bakkie doen Leiden