Juliette In The City

Door Juliette Gilissen
Leiden bruist en de inwoners zijn betrokken bij hun stad. VVD Leiden vindt het belangrijk dat het een energieke stad blijft, waar het goed wonen, werken en recreëren is. Met deze blog dompelt Juliette Gilissen zich als Leids VVD raadslid onder in de stad.
Juliette_city

Zij beleeft - waar de drukke raadsagenda het toestaat - de stad in haar volle glorie. Bezoekt evenementen, woont (wijk/ondernemers) bijeenkomsten bij en neemt deel aan activiteiten die in en door de stad worden georganiseerd.

2017 belooft een bijzonder jaar te worden, vol met politiek gekrakeel. Over zes weken mogen we allemaal weer naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Ik heb daar wel één grote wens bij: laten we het netjes houden en normaal doen. Vooral de toekomst van Nederland voor ogen houden. Geen Trumpiaanse praktijken in Nederland. En hoe mooi is het dat we in Leiden op een eigen kandidaat kunnen stemmen. Lijstduwer Frederik Zevenbergen op 79!

Hetzelfde geldt voor Leiden, daar werken we de laatste jaren goed samen en dat zie je in de stad, dat hoor je en dat voel je. Na de zomer breekt de lokale verkiezingskoorts los, VVD Leiden is al druk bezig met het vaststellen van een nieuwe verkiezingsprogramma. Afgelopen week hebben we de aftrap hiervoor gehad met veel enthousiaste leden die een steentje willen bijdragen. Mooi om te zien hoe groot de inzet en bijdrage is. Dat belooft een gedegen verkiezingsprogramma te worden, voor onze mooie stad Leiden.

Druk bezochte aftrap Verkiezingsprogrammacommissie

In de stad zelf wordt ook hard gewerkt aan de toekomst. In de Merenwijk is men bezig een visie voor de toekomst op te stellen. Voorzitter Akke Timmermans praatte mij daar afgelopen week over bij en de ambities zijn groot. Vanuit de VVD denken we graag mee in de mogelijkheden. Een van de punten die naar voren kwam hebben we direct al opgepakt, namelijk het college vragen stellen over de wens van de gemeente Teylingen om de grootste professionele skeelerbaan van Zuid-Holland vlak achter de Merenwijk aan te leggen. Verontrustte bewoners van de Merenwijk hebben hiertegen bezwaar gemaakt bij Teylingen en VVD Leiden heeft het Leids college opgeroepen met de collega’s in Teylingen in gesprek te gaan over de skeelerbaan en het voorkomen van overlast voor de bewoners in de Merenwijk. We houden het scherp in de gaten.

Akke Timmermans in actie als voorzitter van de wijkvereniging Merenwijk (foto website vereniging Merenwijk)

Als afsluiting van deze eerste maand, was daar nog onze eigen liberale nieuwjaarsborrel in De Vergulde Kruik. Volle bak met veel nieuwe gezichten. Goed om te zien dat het liberale netwerk in Leiden blijft groeien. Mooie woorden van bestuursvoorzitter Lodewijk Wisse en fractievoorzitter Frederik Zevenbergen, met onder de toehoorders minister Melanie Schultz. Een goed begin van het nieuwe jaar. Ik heb er zin in!

Voorzitter bestuur Lodwijk Wisse (l.), minister Melanie Schultz en fractievoorzitter Frederik Zevenbergen