Nieuwe Plannen Voor Leidse Bioscoop

Bioscoopstationsplein

VVD-wethouder Laudy presenteerde vanochtend in het Leidsch Dagblad de plannen voor een nieuwe bioscoop op het Stationsplein. Het filmhuis moet met acht zalen de grootste van Leiden worden.

 

Naast een bioscoop zal het nieuwe gebouw ‘De Geus’ woningen, winkels, een congrescentrum en een parkeergarage herbergen. Laudy is erg blij met de voorgenomen plannen: “dit is goed voor Leiden. Met deze ontwikkeling krijgen we eindelijk de grote bioscoop waar Leiden al jaren op wacht. De ontwikkeling is een mooie aanvulling op het Stationsgebied waar de komende jaren nog veel meer gaat gebeuren. De Geus geeft een fantastische eerste indruk en markeert de entree van Leiden.”

 

Ook VVD-fractievoorzitter Frederik Zevenbergen is blij met het plan: “Het allermooiste is nog wel dat De Geus door Leidse ondernemers wordt gedraaid. De eigenaars van Lido, Trianon en het filmhuis maken werk van Leiden als filmstad! Want het Leiden International Film Festival verhuist mee. Het wordt steeds een beetje beter in Leiden.”

Reageer op dit bericht

Uw e-mailadres wordt slechts gebruikt ter verificatie en wordt dus niet op de website getoond. Met het plaatsen van een reactie, gaat u akkoord met ons redactiereglement.
Captcha
Type de code over in de afbeelding hieronder. Deze code wordt gebruikt om spam te voorkomen.